Jag antar utmaningen

Länka den som utmanat dig och sätt in dessa regler på din blogg.

http://petracharlotte.blogg.se/

* Berätta 7 saker om dig själv, både alldagliga och knäppa.
* Utmana 7 st i slutet av inlägget genom att nämna deras namn och länka till dem.
* Låt dem få veta att de har blivit utmanade genom att lämna en kommentar i deras blogg.

1. Jag har ett jäkla humör
2. Kallas för Pippi på de ställen jag timvikkar på
3. Har kört vänstervarv i en rondell i Älmhult, o bilen efter mig gjorde samma sak :-)
4. Jag har en förmåga att minnas VV (värdelöst vetande) väldigt bra, onödiga detaljer som ingen annan bryr sig om
5. Jag har en toaförhöjning p.g av ryggskada, min mamma blir höjdrädd när hon nyttjar den ;-)
6. Kan vara en äcklig besserwisser ibland, rent av platta till folk, mår dåligt sen...
7. Älskar mörk öl, ale och stout. Gillar inte öl som är som kiss, ljusbrunt och du kan se genom glaset

Jag utmanar:
Frasse: http://enlitenkorv.blogg.se/
Madde, Jeanette och Karin: http://www.metrobloggen.se/jsp/public/index.jsp?article=19.4522542
Hilda: http://lillhild.blogg.se/
Kia: http://honheterkia.blogg.se/
Hertiginnan af Uppsala: http://www.veckomagasinet.se/

Ett oåterkalleligt val...

Är ett val som inte går att ångra....Vad driver en 14-åring till att ta ett sådant beslut? Då måste han/hon vara desperat...Jag har själv varit nära att ta ett sådan beslut flera gånger, men det har alltid varit lusten till livet som hindrat mig, lusten att upptäcka vad som finns runt hörnet. Men smärtan är näst intill outhärdlig, och den önskar jag ingen....inte ens min värsta fiende. För när man är benägen att ta sitt eget liv, då har man ont, ont i själen, en smärta som inte går att förstå om man aldrig haft den själv....Visste ni att självmord tar fler människors liv per år än vad trafiken gör på ett år? Visste ni att det är den vanligaste dödsorsaken bland människor mellan 15-44 år? 

 Livet är så härligt att leva, därför stannar jag kvar i denna värld.


Ludmilla förlorade sin dotter i våras. Linnéa som var 14 år, hoppade framför tåget....läs om Ludmillas sorg på hennes blogg http://ludmilla.se/

Invigning av Världsbutiken

Idag invigdes den nya Världsbutiken i Kalmar, och det var jag som fick äran att klippa det blågula bandet! Den låg förut i Miljöpartiets lokalet vid östra ingången av Gallerian i Kalmar, men ligger nu för ett halvår framåt i "Glasskulans" lokaler vid Kullzénska, mittemot Indiska. Förhoppningen är att det nya läget, som faktiskt är stans bästa vad gäller försäljning, just ska öka försäljningen av rättvisemärkta produkter, och även att medvetenheten hos stadens invånare ska öka om märkningen "rättvisemärkt". Så ta en titt förbi butiken nästa gång ni är och shoppar på Kalmar stad, det finns alltid något för alla kunder, om inte annat så en chockladkaka!

Numera Norra Långgatan



http://varldsbutikenkalmar.googlepages.com/

Datorer...

Är ett jävla släkte! De är fantastiskt underbara när de fungerar, men jag begriper inte ett skit hur jag ska kunna fixa dem när de krånglar. När datorn kajkar ihop vill jag bara önska mig bort, att någon ängel bara kommer och viftar med sitt trollspö och fixar det som krånglar, men så lätt är ju inte världen, det är sällan något fungerar smidigt....

Min dator har krånglat, eller rättare sagt brandväggen. Var tvungen att installera en nyare version av den jag har. Men fan heller att det bara var att följa manualen, nej den ska krångla och stänga ner och sätta en massa program i karantän....

Ringde igår och skällde på diverse reparatörer på supporten, måste ha varit jävligt otrevlig. Ringde idag igen, gav mig inte, och fick äntligen tag i någon som förstod min frustration och som kunde förklara för en data-inkompetent människa som jag hur man gör...o simsalabim så funkar den.

Jag hävdar att den skärpte till sig på grund av hot från min sida! Jag ville bara slänga ut eländet genom fönstret, se den segla genom luften...men fan vad det skulle svida när den kraschar i marken.


Dagens linslus....

Var ju som sagt hemma i helgen och var "guestspeaker" på Degerhamnskretsens 80-årsjubileum. Detta finns dokumenterat i dagens "Östran". Min glada nuna är med både på förstasidan och på Ölandssidorna. Så vill ni se en glad "skit," take a look!

www.ostran.se

Gamla filmstjärnor...

går inte av för hackor! Har sagt förrut att jag har ett särskilt gott öga för den gamle räven Paul Newman, och han är inte ensam! Brad Pitt var inte den förste i sin genre av snygga boys....take a look!

Joanne Woodward med make Paul Newman, de var gifta från 1958 fram tills hans död 2008. Hollywoods mesta par, ingen skilsmässa här inte!


Min personliga favoritbild!


Gissa vem som är läromästare till vem? Kevin Costner och Paul Newman i filmen "Kärleksbrev" från 1999


Ytterligare en lärjunge till Paul Newman, Robert Redford. Film: "Butch Cassidy and the Sundance Kid" från 1969


Robert Redford i sin tur med sin lärjunge, Brad Pitt. Film "Spy Game" från 2001


En annan stor läromästare, Marlon Brando. Film: "Vild Ungdom" från 1953


Marlon Brando med en av sina lärjungar, Al Pacino. Scen ur den berömda filmen "Gudfadern" från 1972


Robert de Niro är också en lärjunge till Brando, och han i sin tur är läromästare till....


...Edward Norton.


Och Norton har spelat mot Pitt i filmen " Fight Club" från 1999


Världen är bra liten, eller hur?!

En riktig gentleman

Idag var jag gärstföreläsare på ett 80-årsjubileum, nämligen RödaKors-kretsen hemma som firade 80 år. Jag var inbjuden i egenskap av ordförande för RKUF, och ämnet var Svenska Röda Korset, hur ser det ut år 2065, då föreningen firar 200 år. Min första punkt var att jag själv då kommer att vara 82 år, och först och främst hoppas på att delta i firandet  ;-)

Bland många andra deltagare i firandet träffade jag på en gammal lärarinna som jag hade när jag gick i låg-och mellanstadiet. Hon kramade hjärtligt om mig, och frågade vad jag gjorde idag. Precis som en del andra i min bekantskapskrets så kom hon ihåg att jag var duktig på att skriva redan då, och att det var något jag verkligen ville hålla på med som vuxen. De där reporterdrömmarna fanns faktiskt kvar fram till då jag skulle välja gymnasieutbildning, men där någonstans tappade jag drömmen att bli en ny "Cecilia Uddén" och utrikeskorre stationerad i Damaskus....Drömmen kanske förverkligas, men i en annan yrkesroll? Man vet aldrig...den vassa pennan har jag fortfarande kvar som mitt mest effektiva vapen!

Min gamla lärarinna och jag kom osökt  in på att prata om mig och mina gamla klasskamrater, jag berättade vad vi gör idag. M är fysik- och mattelärare på gymaniset "förvånar mig inte ett dugg, hon var ett ess på just de ämnena i skolan" svarar lärarinnan. L är snart bibliotikarie, "ja det kan jag tänka mig, hon kunde begrava sig i böckernas värld" svarar lärarinnan. E och C är förskolelärare, "ja det har jag hört, E har jag träffat o C hon är nog riktigt bra på det, hon hade alltid glitter och bus i ögonen minns jag" svarar lärarinnan. "O hennes söta rödhåriga lillebror, vad gör han idag?" blev nästa fråga, inte en aning var tyvärr mitt svar. Då berättar lärarinnan om att denne lillebror agerade som en riktig gentleman.

När han gick i första klass så var han som många andra i den åldern en pojke med spring i benen. Det fanns dock ett problem hos tjejerna i klassen, de vågade inte gå på toaletten. Anledningen till detta var att toaletterna var som hytter, och dörrarna gick inte enda ner och upp. Man kunde därmed hänga över dörrarna och glo om man ville. Men när problemet kom upp i klassen svarade denne lille gentleman resolut, att "jag kan följa med och vakta!" gentelmannen gick i väg med flickorna. Lärarinnan misstänkte att den lille pojken kunde vara lite busig och möjligtvis frestas, så hon smög ut i korridoren och tjyvkikade, men icke att han gjorde! Han stod som en soldat i givakt och vaktade vid ingången till toaletterna så att inte större barn skulle kunna göra intrång. Med huvudet högt och blicken stadig.....så agerar en riktig gentleman med hjärtat på rätta stället!


My mom and the dentist....

Ja nu undrar ni nog vad jag menar med den rubriken hehe! Men HOLD YOUR HORSES! slutklämmen kommer!

My mom and the dentist would die if they knew how much candy....ja inte för att det syns, eller för att jag har hela skafferiet fullt med godis, kex o annat skit, men det vore nog fan enklare att INJICERA socker som min goda vän på Gran Canaria brukar säga, för det är hiskeligt vad pengar jag lägger på den där lasten!

Likt en knarkare som försöker stilla sitt begär, knaprar jag mitt godis nästan varje dag. Likt en tobaksmissbrukare står jag där med min lilla cigarett i form av en påse från "karamellkungen"....



Vad är det som föranleder detta plötsliga spånande kring just denna ovana? Jo jag ska till den där tandläkaren nästa vecka, o han kommer vara allt annat än glad när han skådar mitt garnityr....kommer få en mindre föreläsning kring de berömda tandtrollen Karius och Baktus, som vanligt. Det var samma föreläsning förra gången, och han målade upp en ritktig mardröm för hur dyr min ovana kunde bli i slutändan. Jag försökte försvara mig med att jag inte missbrukar något annat än just godis, och att ingen människa är perfekt. Men det bet inte på honom, han gav mig bara en mörk blick och sa "det är dina tusenlappar..."

Och min mor skulle gråta blod om hon visste! Hon som ständigt försökt att hålla undan godiset under min och mina syskons uppväxt. Bara glass två gånger i veckan, och lördagsgodis, inget däriemellan....Men det bet inte på mig. Jag har fått farfars och pappas "godistarm", som alltid får plats med det där lilla extra, även om man är så mätt så man kan spricka! Ingen av mina systrar kan klämma godsaker som jag! Det är alltid jag som backar om när vi är på kalas, jag som inte skäms att ta den sista tårtbiten!



Farmor bakade kakor i förtvivlan till farfar under hela deras äktenskap (fast jag undrar om hon inte tyckte om kakorna lika mycket som han:-) Hon beklagade sig för sin mor, som svarade henne med barsk stämma att "har du inte större bekymmer än så flicka lilla så är det bara att baka! Han varken missbrukar alkohol eller tobak, slår varken dig, barnen eller djuren, och han sliter från morgon till kväll, så ge honom hans små kakor om det är allt han kräver!" Med andra ord fick inte farmor något stöd där....;-)

Och pappa och jag kan klyva hårstrån kring vilket godis som är godast, vilka kakor som får det att vattnas i munnen och vilken glass som passar smaklökarna bäst, detta i samma veva som vi ser någon film sent en lördagskväll...Det är de stunder som är stunder man liksom vill "frysa". Fast vi har mer gemensamt än bara vår godistarm pappa o jag, so don´t worry! ;-)

Kvartlivskrisen

Ja, vad är det för något? Jag surfade in på dagens Aftonbald och fick där se en artikel om att dagens unga går in i den berömda "väggen" väldigt tidigt här i livet, redan runt 25 års ålder. En annan har ju gått in i den några gånger, eller varit i helvetet och vänt om man nu vill se det så, så jag kan förstå vad det beror på.

Stress
Jämförelse med andra
Tro att man inte hinner med det där som "alla andra" gör

Droppa det! Du hinner! Lev ditt liv som du vill o skit i att göra som "alla andra" gör, för du kan inte veta säkert att de fakiskt gör allt det där, det kan vara en del skryt och skrävel. Du mår bäst av att följa just DIN VÄG! och vad det är för väg, det vet bara du själv. Det brukar lösa sig efter hand, och efter några funderare, djupa, skrämmande, men ack så värdefulla. För att lära känna sig själv måste man våga bottna i sig själv, möta blicken i spegeln och faktiskt säga "okej, jag duger som jag är" till sig själv. Man ska leva med sig själv hela livet, och för att stå ut med det är det bara att "face fact". Det är inte alla dagar som man älskar sig själv, men man bör göra det majoriteten av dagarna. Därmed inte sagt att man ska vara en fullblodsegoist, men fan livet blir roligare om man vågar leva just SITT eget lilla liv, och spela lite apa ibland! 

Läs följande bok av Anna Manteus:  


Det är därför som jag är som jag är,


inte alltid så jävla smidig, men fan så mycket "rakare rör"! Fast ibland är jag bra feg, jag vet :-) But that´s the way it is!


Sista tentan skrivs nu i veckan

Känns helt otroligt att jag och Malin nu sitter och skriver på vår sista tenta. Efter så många år på Högskolan är jag äntligen snart klar, hoppas jag....ett antal tentor har skrivits, jag har inte hållit räkningen...Igår när jag pratade med en av mina kära sötingar på Röda Korset, Frasse, så frågade hon "hur länge har du gått på högskolan nu Frida?" "Ja du, få se nu, det blir 5 ½ år till jul. Så nu vill det till att inte ångra sig, finns inte så mycket mer lån att hämta från CSN och "farbror staten"..."då har du gått nästan lika länge som när man gått upp till högstadiet" svarar hon då. Ja det är ju sant, totalt blir det 17 ½ år i skolan, det är mer än halva min livstid....






Sen börjar det "verkliga" livet, utanför skolans trygga väggar. Då man ska söka arbete, och måste prestera på arbetet istället för på ett papper som lämnas in och sätts betyg på. Det är ju inte hela världen om man får U/IG på en tenta, men det är hela världen om man gör en felbedömning och ett barn blir kvar i en familj som vittrar sönder...Jösses, är jag mogen för det här? Det är stor makt som läggs i mina händer, makten om andra människors väl och ve....



Men jag har väl knappast sån tur att jag får jobb direkt efter examen i januari, inte som min syster som gled in på ett bananskal o fick fast tjänst som farmaceut efter ett halvår. Eller som vännen M som slutade på fredagen och började som lärare på måndagen efter. Nej jag lär säkert få harva några varv genom papperstuggen, ALFA-kassa o annat skit. O får jag inte det så kan jag alltid gå till soc. o söka socialbidrag, o samtidigt erbjuda mina tjänster som utexaminerad socionom hehe!




Fridas musiktips

Det här är ju kul ju! Återigen en liten tipsruta för er som är ute efter något utanför "ramen". "Hittade" i somras ett riktigt roligt band när jag var med vännen A-C på Västerviks Visfestival. Last Call heter de och spelar på så pass udda instrument som bilbarnstolar, tro det eller ej, men jag såg det med egna ögon, tillsammans med något tusental andra! Och de har även fått utskällning av genusforskaren Tiina Rosenberg för att de drev med vänsterrörelsen....aj och oj så känsligt det kan bli hehe!

Kort beskrivning av bandet:

Fyra killar. Fyra mikrofoner. Och en blockflöjt i ebonit.

Last Call är sångkvartetten som sjunger om revisorer, porr och varför alla vill bo på Österlen. Vi blandar stämsång med opera, nutidsreflektioner och sketcher. Efter att ha våldfört oss på andras låtar inom de flesta musikgenrer: manskör, jazz, klassiskt och strupsång, började vi strax efter millennieskiftet producera vårt eget material. Allt för att locka till glädje och skratt.

Last Call består av Henrik Béen, Mats Nilsson, Per Thorén och Henrik Widegren.

LAST CALL - den bästa blandningen av gamla och äldre låtar

Du hittar dem på http://www.lastcall.se/

Bild för Last Call önskar gott slut! ()


Kampen del III

Så går då kampen vidare, och nu befinner jag och mina vänner oss i ett sorts "limbo" där vi inte riktigt vet vad som kommer att hända. Klart är att vi kommer att bli tilldelade ny handledare på tisdag, och att vår kritik har nått så långt upp som till institutionens prefekt...med andra ord har det tagit skruv.

Mystiska mail har kommit, om man nu kan kalla dem mystiska. Det var snarare en uppfodran om att få veta vad kritiken innebar "så att det hela kan åtgärdas". Tror inte det fröken, jag kommer att springa som Jesus på Golgata när jag ser dig nästa gång, med andra ord låsa in mig på närmsta toalett o vänta tills du gått. Är inte känd för att vara feg, men dig är jag  jävlar i mig rädd för....Hon har i alla fall inte någon makt över vår skolgång eller våra betyg mer, och det känns ju skönt. Men som sagt, hon jagar oss fortfarande i våra mardrömma.


JÄVLA SNORUNGAR

Har två jobbiga grannar som retar gallfeber på mig! En på första plan och en på andra, bägge två brudar i 20-årsåldern, som säkert precis har flyttat hemifrån. Jag vet att jag kan verka gammalmodig, men lite jävla hyfs har de väl med sig hemifrån? Herregud vad arg jag kan bli på människor som inte tar hänsyn till varandra!

Det började i fredags, eller snarare lördags morse. Blondinbella på första våningen kommer hem med ett patrask kl 03.30 o har efterfest. Jag trodde först att det var raggarbruden på andra våningen, för det var precis som att festen var i mitt eget vardagsrum. Jag ringer Securitas o ber dem att titta förbi o säga till festprissarna. Inget händer....Pippi ligger i sängen o blir än mer uppretad, vad fan jävla kidz, jag ska slå dem där det gör ont! Grabbarna ylar i kapp som en vargflock, jag hör precis vad de sjunger.

Väldigt förbannad drar jag på mig morgonrock över pyjamasen och går ner. Inser att det inte är raggarbruden utan blondinbella, o tänker "hur i helvete tror de att de kan hålla på, jag hör dem ju två våningar upp!" Med håret rakt upp, rufsigt, och med kinesögon pg. av trötthet, ringer jag resolut på dörren! Ringer....ringer....inget svar. Hör hur musiken stängs av och hur de tyst viskar inne i lägenheten, "håll tyst, så går de säkert " viskar en grabb lite för högt. Jag ringer, tills de till slut öppnar. Blondinbella har skickat fram en "dörrvakt" i form av en fjunig kille i 20-årsåldern med alldeles för pipig röst. Jag frågar med myndig stämma "vad fan håller ni på med? tidningsbudet har precis varit här. Har ni nån jävla aning om hur mycket klockan är?" Han svarar "hörrö bruden var inte så jävla kinkig nu" jag ännu mer uppretad "hörrö du på dig grabben, jag vill snacka med tjejen som bor här, NU! Hon kommer smygande, jag säger till henne att "nu är festen slut för idag, ni har 15 minuter på er att dra, INTE EN SEKUND TILL! Sen är Securitas här, o på måndag är det du som får klagomål från hyresvärden, så är det bara!"

15 minuter senare var det dödstyst....


My saviour kom idag på posten



När jag förlängde mitt abonnemang på Telenor så fick jag en ny mobil som tack! Och som Samsung-frälst var valet inte så svårt, I love this little thing! Nu behöver jag ingen ny I-pod, den här har allt jag behöver! 5,0 megapixelkamera och så ett extra minneskort på 8 GB så får jag plats med all min musik! Kunde inte timas bättre!

Fridas boktips

Även detta får bli en återkommande rubrik! Jag läser ganska mycket, och för er som vill ha tips på något att läsa i höstmörkret, ta en titt i min lilla tipsruta!

















Migrän

Vaknade med migrän idag....inte kul. Så trött jag blir, har inte tid med det nu! Och så har min I-pod pajat också, den som är min käraste vän! Ringde till support och frågade vad jag skulle göra, och de slussade mig vidare till närmaste reparatör. Den personen sa att med de felen som jag nämnde så var det nog bara att köpa en ny, för det är nog batteriet som lagt av....JAG HAR INTE RÅD ville jag bara skrika! Köpte den i september förra året och har inte behandlat den med särskilt stort våld, jösses lite ska väl de där prylarna tåla! USCH, blir SÅ trött! 


Kampen del II

Idag gick kampen vidare. Nu har hon blivit fråntagen både examinationsrätten på denna delkurs, o förlorat kursansvaret för nästa, C-uppsatsen. Programansvarig varnade för "mystiska mail", hur man nu ska tolka det? Jag och mina vänner gick från samtalet med en konstig liten krafsande sak i magen, vad är det som pågår? Det ligger någon form av skräckblandad förtjusning i luften, att vi lyckats få henne på fall, men också "vad har vi gjort?-känslan". Ärendet är ännu inte avklarat, så fortsättning följer....



Fick för övrigt ännu ett lite småerotiskt mail idag på SprayDate ;-) Bland all annan blandning så fanns där följande:

"Du var mig en söt en! Du skulle inte vilja leka med en pojke som mig?" Och så hade han bifogat en bild på sina magrutor...hehe! Snacka om att jag flabbade! Ojoj!

Härlig myskväll efter mindre bra dag

Efter att ha haft en jobbig dag, där jag tillsammans med klasskamrater fick ta upp en kamp som känns väldigt hård och ensam, så avslutades dagen med en riktigt skön o rolig film i sällskap med vännen M.



"Rallybrudar"

Norra Värmlands grusvägar genom skogarna. Slutet av 1960-talet. Bra svenska skådisar, bitsk humor. Rockabilly, brylcréme i håret. Väldigt förutsägbar, men samtidigt skön om man bara vill se en okomplicerad o rolig film. Och en stilstudie i svenskt 1960-tal på landsbygden.

Varning för spermier bara "haha"

Fridas filmtips

Det här får bli en återkommande rubrik. Har du som läser svårt att komma på vad du ska se i helgen (både DVD, VHS och bio), följ mina tips! Jag ska försöka att recensera så bra jag kan! ;-)

En stor skådis dog för bara några veckor sen, Paul Newman. En skådis av den gamla skolan, som har suget i blicken, rösten i ordentligt bas, med muskler som spelar under tunna bomullstyger....mumsfilibabba som en kompis till mig brukar säga. De filmer som han gjorde under sin storhetstid har visserligen några år på nacken nu, 1960-70-talet. Men ack så snygg han var! Tro inte att inte morsan kunde sukta efter snygga pojkar på bioduken! De fanns då med!



Tips på filmer med honom som är riktigt bra är:
Hud
Cool hand Luke
Utan ont uppsåt

Apropå samhällets syn på våldtäktsmannen

Jag är en sann filmälskare, det vet de som känner mig väl. Vad jag gillar för filmer går i vågor, men att se på förutsägbara Holloywood-filmer känns just nu inte så motiverande. Har du problem med att sysselsätta dig på kvällarna? gör som jag, gå med i "Lovefilm" http://www.lovefilm.se/

Såg en ganska udda, men ruskigt bra film för en vecka sen, "Hard Candy". Du tror att att du vet hur de ser ut, våldtäktsmännen. Men det gör du inte, för det kan vara någon som du rent av älskar, han kan våldta dig inom äktenskapets ramar. Den här filmen gör lustiga saker med dig, du vill inte tro att det är han, han som är så snygg, trevlig och smart....du fattar sympati med honom, du tycker att hon är helt skruvad i skallen....men.....SE DEN!


Vad jag fann idag på min promenad

Idag när jag tog en promenad på eftermiddagen hittade jag två tappra soldater av denna sort:



Så fina, och så de doftar.....nu ligger de i en glasskål med vatten på mitt bord och ser vackra ut. Höstens sista livsryck innan dödsstöten kommer, frosten...vintern...

Men de två små nyponrosorna får glädja mig några dagar innan de vissnar ner

Crimemedicine

Någon mer än jag som har funderat över den reklamen den senaste veckan? Till slut beslutade jag mig för att titta efter vad det var, och man kan få mardrömmar för mindre....FY FAN!

Jag som tar medicin dagligen är glad att det finns lagstiftning som skyddar patienten. Skulle aldrig få för mig att köpa något skit utan recept och via postorder, kan ju vara vad som helst i såna tabletter!

Gå in på: http://www.crimemedicine.com/ och få mer information

Gamla godingar

Har så mycket gamla godingar i min lilla burk! Har hittat musik från barndomens dagar, då man rockade fett hemma i byn, om det nu var så mycket att rocka fett över ;-) Vad sägs om följande lista?

Brainpool-Bandstarter
Atomic Swing- stone me into the groove
Alphaville- forever young
John Farnham- you are the voice
Rednex-cotton eye Joe



Marie Fredriksson-sparvöga

Tja nu är det dags att slagga vänner, that´s all for this time!


Någon fick sig en kalldusch idag...

Mig kör man baske mig inga räta fåror med! Jag står inte där man lämnar mig! Det har NÅGON blivit varse idag....och det var någon som jag såg upp till och litade på, men hon blåste mig och mina klasskamrater, och sådant straffar sig...



Synden straffar sig som min kära farmor brukade säga, lögner kommer alltid fram. Hur dum trodde hon att vi var? Ja det är nog mest synd om henne tror jag, och det kan hon allt ha!

Tror hon att jag är så naiv så att jag inte kan syna lögner eller vågar ifrågasätta auktoriteter? Ja du kära du, då har du träffat fel person. Men å andra sidan så är inte "smidig" mitt förnamn direkt, det är jag ju inte känd för. Jag är snarare "elefanten i ett glashus". Men som en klasskamrat sa till mig idag, det är kanske inte alla gånger man vill vara kvar i ett glashus Frida, och du tar dig ju ut därifrån, kanske att du skär dig på glasbitarna, men ut kommer du allt!

Katarina Wennstam

Alltid aktuell, med bitande och svidande kritik. Hon är tuff den ladyn, ser med kritiska ögon igenom fasader! Här kommer en länk till senaste "pizzan" levererad och klar, precis nybakt och varm
http://www.aftonbladet.se/debatt/article3493738.ab
Poliser som roar sig med att slå sina partners på hemmaplan får behålla sina jobb, och fortsätta att utreda kvinnomisshandel....VAR FAN ÄR LOGIKEN I DET?

Hennes boklista ser ut enligt följande:
Flickan och skulden
En riktig våldtäktsman
Smuts
Dödergök

"Frågan är då om målsägandens berättelse ska läggas till grund för tingsrättens bedömning. Hon har uppenbarligen haft mycket sexuellt umgänge med olika pojkar både före och efter den åtalade händelsen. "

"Orden är hämtade ur en dom från Södertälje tingsrätt 1997. En flicka har polisanmält upprepade sexuella övergrepp, de misstänkta gärningsmännen är hennes kompisar. På skolan kallas hon hora och fladderfitta.
Vad är det som gör att vi misstror henne?
Varför är ett aktivt sexliv hos en flicka detsamma som låg trovärdighet?
Varför är hennes nej inte lika mycket värt som en annan flickas?
Varför får våldtagna kvinnor fortfarande skulden för ett brott de utsatts för?
Varför dömer omgivningen kvinnan hårdare än gärningsmännen?
Våldtäkter begås dagligen i Sverige. Offren och gärningsmännen kommer från alla orter, alla samhällsskikt, alla bakgrunder. Det är brott som enligt lagen ska straffas hårt. Men fortfarande är det sociala straffet mot offret obarmhärtigt."

Ur "Flickan och skulden" av Katarina Wennstam









Till min vän E

Förlåt, jag ska inte lägga mig i! Jag vet! your buisness is your buisness! Jag ska inte leka någon Emma Woodhouse (Jane Austens bokfigur)

som höll på med sk matchmaking....jag vet att saker måste få ta sin tid, o att du o Mr X behöver den tiden....men jag vill ju bara så väl o det vet du. Vill verkligen att det ska bli du o mr X, ni skulle passa som hand i handske. 

Han stor o stark med muskler som spänner under tighta tröjor, du smal o smäcker. Han fåordig i andras närvaro, men med lena o värmande ord till dig där han håller om dig. Du pratglad o social som få....Bägge två med ett jäkla humör, men det är ju skönt, för då är det liksom ok o kasta grytor omkring sig när man blir förbannad eftersom den andre parten också gör det ;-) Så många saker som klickar mellan er, som är gemensamma. Ni skulle bli så bra....om ni bara tog steget....

Men jag vet, det krävs två för att dansa pardans o någon gång får ju han också våga bjuda upp, inte bara du. Men det är ju bara det där steget som saknas....innan det blir ni två. Det ömt älskande paret....


Tidevarv komma, tidevarv gå....

Cirklar sluts, lagom tills nya eventuellt påbörjars. Imorgon fyller man 25 år, så var det början på ett nytt spännade år. Helt otroligt vad tiden går. Igår var det födelsedagskalas tillsammans med vännerna hemma hos mig! O det blev en synnerligen lyckad kväll! Många var det som kunde komma, och vi värmde upp hos mig, för att sedan dra vidare för mat och dans på stans danspalats Sandra. Fina presenter fick man, särskilt en fin tavla som tre barndomsvänner gjort. Den hänger nu brevid karikartyren från Prag-99 över min säng.

Väl på Sandra så serverades smaskigt käk, tillsammans med dricka som smorde munlädret! Som vanligt slank det ner snabbt för min del, men jag är ju en sån där människa som gillar det mesta! Vid bordet satt vi en stund o iakkttog folket ute på dansgolvet, många är de stilar som kan användas vid vanlig bugg. Några dansar nära och sakta, andra har ordentligt tempo o snurrar runt i helt vansinnig fart! Det ser både roligt och vackert ut, denna närhet mellan människor. Eftersom att alla har sin stil så kan man ju i princip dansa lite hur som, bara man skiter i att jämföra sig med alla andra! Många var det man kände igen, det där folket som är som man själv, från landet, de som inte pallar med hightec inne på stans dansställen.



Kvällen gick fort, som alltid när man har roligt. Den slutade bra, i sällskap med snygg statsvetare som artigt bad om mitt telefonnummer....fortsättning följer eventuellt!

Det är sent...jag vet...

Men de senaste kvällarna har jag inte kunnat komma till ro....vet inte varför....men när jag väl sover så SOVER jag...som farsan brukar säga, "de kan väcka de döda innan du vaknar Frida".

Det är natt ute, alla fönster är svarta, bara dörrlampor och gatlyktor som lyser. Någon går förbi med hunden på sen "pinkerunda". O här sitter jag....nej nu är det nog fan dags att krypa till kojs...

Men kan ju berätta för nyfikna att jag surfat in på SprayDate och det är jäkligt kul måste jag säga! Men man kan träffa på riktiga nötter där också. Fick världens fräckaste erbjudande igår från en snubbe från Stockholm

Hej,

Jag är 38, 187 lång, brunt hår och bruna ögon.. i god fysisk form...
Är advokat, reservofficer, jobbar i city.. seglare... trevlig... renlig.. passionerad...;-)

Nu tänkte jag helt fräckt fråga om jag får nöjet att ta ut fröken på en drink när jag är i Kalmar ikväll... :) Därefter om tycke uppstår; fantastisk sex.. jag är lyhörd och receptiv.. oblyg med rejäl apparat och erkänt skön tunga..

xxxx-xxxxx (hans mobilnummer)

Vad sägs?

;-)



Fattar ni om jag vek mig dubbel av skratt! Jösses, vad tror folk om en egentligen? Men han var i alla fall ärlig med vad han ville till viss del, men man vet ju aldrig vilka idioter som döljer sig bakom sånt här...Tänk om jag varit någon annan dum brud som nappat? Ja...usch vill inte tänka på saken!

Men annars dyker det upp roliga, bekräftande och intressanta personer i min lilla inbox på SprayDate. Så vem vet ;-)

I går fick jag dock handskas med en riktigt påflugen och jobbig jävel, som dessutom bor i samma stad. Inom en kvart skulle han prompt ringa mig, och det kändes som om han satt i mitt knä och slickade mig i örat, så närgången var han! Kändes verkligen inte bra....fy katten för såna påflugna typer! Kommer i alla fall inte att sätta min fot på ONOFF i den här stan någon mer gång....thats all I can say about him!

Nej, nu är det godnatt för i natt mina vänner! Vi ses o hörs!

Få svenskar har högre utbildning

"Sverige har en lägre andel högskoleutbildade än många andra jämförbara länder. Både när det gäller andelen högskoleutbildade i åldrarna 25 till 64 år, och andelen högskoleutbildade unga, ligger Sverige under topp tio bland de 30 OECD-länderna. I Sverige har knappt var tredje person genomgått högskoleutbildning, vilket ger oss en bottenplacering bland de nordiska länderna, som alla finns med bland de tio främsta. I topp hamnar Canada."

Källa: Tidningen Studentliv

Å fan, jag som trodde att var o varannan svensk har en fil.kand. i bakfickan....


Uttalande från Anders Borg

"En och annan arbetstimma kan de flesta klämma in. Det bygger karaktären"



Finansminister Anders Borg förklarar för Uppsala kårtidning Ergo att alla studenter borde jobba extra.

Källa: Tidningen Studentliv

Detta uttalande är en av många anledningar till att jag röstar RÖTT

RSS 2.0