Det är helt otroligt....

Moderaterna klubbade idag beslutet om att alla sk. invandrare måste teckna kontrakt med den svenska staten  om diverse grejer, annars blir det inga bidrag....och de menar även att socialtjänslagen borde skrivas om.....håller med om att den borde skrivas om, men vet inte om vi har samma åsikter om vad som ska skrivas om.....världen blir hårade för den lilla människan.....

se länken http://www.aftonbladet.se/nyheter/article3881896.ab för att läsa mer.







Vad är det för skitsnack Moderaterna?

Hörde igår något absurt på radio, snälla Moderaterna! Hur fasen har ni tänkt här? det låter ju helt absurt? De menar på att de som invandrar till Sverige ska skriva på ett kontrakt om att de känner till svenska lagar, regler och värderingar. Och om inte överenskommelsen följs kan det bli konsekvenser i form av att bidrag ses över. Idén presenterades i media av  deras stackars partisekreterare Per Schlingmann, IDIOT!

Förslaget har tagits fram av en arbetsgrupp inom partiet, och nästa helg ska moderaterna ta ställning till kontraktet på sitt så kallade framtidskonvent. Snälla Reinfelt, avstyr detta! Ni kan inte mena allvar! Den där arbetsgruppen verkar ha varit inne o kollat alldeles för mycket på Sverigedemokraternas sida! Ser nästan ingen skillnad! Detta låter ungefär som Folkpartiets fylledille för några år sedan då de skulle ha svenska som något lustigt krav!

Herregud, hur många är vi som snackar det här lilla skitspråket? knappt 9 miljoner, mot många fler som snackar arabiska, engelska, spanska o vad det nu kan vara.

Tycker att om de nu får för sig att ta det här beslutet så ska det gälla ALLA svenska medborgare. För det finns fler "svenskar" med "svenskt" ursprung som inte fattar de här så kallade svenska lagarna, reglerna och värderingarna, än vad det är hos invandrare. O jag trodde att det bara var lagar man kunde bli dömd för brott mot, inte "regler" och "värderingar". Regler är ju inga lagar som man kan bli straffad för, o värderingar är ju inte ens nedskrivna, det är i regel alldeles för luddiga begrepp för att man ska ens kunna hänvisa till dem.....för vad är värderingar egentligen? Vem säger att mina värderingar är mer värda än mina? Om detta är vad Moderaterna "egentligen" tycker så är det SKRÄMMANDE att de sitter vid makten.....hoppas bara att detta är ett mindre gäng idioter som fått tänka alldeles för fritt o att Reinfelt sparkar dem till Sverigedemokraterna illa kvickt, för det är där de hör hemma!

SchlingDoctor1.jpg

Ensam på livets stig....

Livets stig är inte bred, men den är lång.
Och längre blir den om du kommer på villovägar.
Men bara för att du gått vilse innebär det inte att du inte kan hitta tillbaka

När du är trött behöver du hitta dina vilorum, dina andningshål
och du kan behöva sällskap
Förhoppningsvis finns där en parallell stig
där någon går som kan räcka ut sin hand
när du behöver vila, andas
när du behöver hjälp över hinder,
bygga broar....

en livskamrat


Dags för nytt inlägg!

Det säger min kompis E med uppfodrande ton bakom. Och okej, det är det nog ;-)

Det är söndag, ytterligare en vecka är nu passerad. Skrivandet går segt, men framåt. Mål är i sikte, vi jobbar på M o jag för att få det hela att slutligen gå ihop. Och det kan nog bära sig. Åtminstone känns det så...men inte riktigt dags att ropa "hej" ännu...

Avslutningen närmar sig med stormsteg...och jag har fått förfrågan om jag vill hålla tal å klassens vägnar på avslutningen, och det kan jag väl fixa! ;-) Klarar jag att hålla styr på 400 gymnasieungdomar i en aula så ska jag väl lyckas hålla koll på mina klasskamrater :-)



Jobb ska sökas, och ja, det nappar på några ställen, får se vilket bete jag tar. Beror på lön, bostad och andra villkor. Men det ser i alla fall ljusare ut.


Har inte råd att jobba längre

Fick hem en av alla mina tidningar idag, och där fanns en artikel som fick mig att både formligen och bokstavligen SE RÖTT! Här finns ytterligare en anledning till att jag i nästa val kommer att rösta rött! För i Sverige handlar det tyvärr inte längre om partipolitik, vi är ett för litet land för det numera, det handlar precis som i många av Europas övriga länder om att rösta på ett "block", i mitt fall vänsterblocket!  

De nya regler som vår nuvarande regering lagt upp leder till att allt fler blir utförsäkrade. Den nya regeringen lobbar verkligen för sin "jobbpolitik", men har misslyckats totalt enligt min mening, och utslagningen och konkurrensen i jakten på jobb gör att allt fler mister hälsan....

I och med att tusentals personer som t.ex. arbetar deltid, blir utförsäkrade från sin a-kassa så tjänar de på att istället säga upp sig från sin deltidstjänst och sluta arbeta helt. I april i år skärptes a-kassereglerna för just deltidsarbetslösa, det innebär att man numera bara får ta ut deltidsersättning i max 75 dagar. Många som arbetar deltid har nu förbrukat sina dagar och kommer därför inte att få mer pengar från a-kassan. Detta leder till stora hål i personens budget, vilket får många att säga upp sig från sina deltidsarbeten, de tjänar helt enkelt på att vara helt arbetslösa framför att vara deltidsarbetslösa. De flesta som arbetar deltid är kvinnor och de arbetar inom offentlig sektor. 

Regeringens svar på detta är att 75-dagarsregeln är bra, de har inga planer på att ta bort den. Deras argument är att regeln kom till för att fler ska få heltidsjobb. Regeln ska få arbetsgivare att i större utsträckning erbjuda heltidsjobb om möjligheten att få deltidsersättning tas bort. De menar också på att denna regel har fått ner DELTIDSarbetslösheten i många kommuner, och att regeringens väg ger önskat resultat.

Min fråga då är, har de tittat på om HELTIDSarbetslösheten har ökat? Och bara för att regeringen menar på att denna regel ska pressa på arbetsgivarna att heltidsanställa folk istället för att deltidsanställa folk, så innebär det inte att arbetsgivarna automatiskt gör det, för de har inget hot om vite eller böter över sig om de skiter i det. Och det är vad de gör, och regeringen svarar då med att arbetstagaren får ta kontakt med sitt fack och arbetsförmedlingen. Men om man inte har råd att vara med i något fack då? och om arbetsförmedlingen kan kyssa sig i ARSLET! för de gör ju i princip inget annat än käkar statliga medel till lunch!

När varsel duggar tätt, ekonomin dalar och lågkonjunktur väntar, då kan man inte resonera på ovan nämnda sätt, det är detsamma som att sopa problemen under mattan, ignorera och låtsas som om ingenting. För när det inte finns några pengar betvivlar jag att arbetsgivare som har säte i "tjotaheijti" bryr sig ett skit om vad den lilla svenska staten säger. Man måste värna om kollektivet, annars får man fan stå där SJÄLV den dagen då det inte finns något kvar, för vem bryr sig om mig om jag skiter i alla andra?

JAG BLIR GALEN PÅ DETTA RESONEMANG!  Jag fattar inte hur man kan resonera som arbetsmarknadsminister Sven-Otto Littorin gör, det är ju helt VIDRIGT!




90 år sen kanonerna på västfronten tystnade

Arresteringen av Gavrilio Princip i Sarajevo 1914


Idag är det exakt 90 år sen som första världskriget tog slut. Den 11 november 1918 kl 11.00 slöts freden i det som då varit det blodigaste och mest sönderslitande krig som världen skådat.

De direkta och indirekta följderna av detta krig var många. I siffror räknat dog uppemot 16 miljoner människor av direkta krigsorsaker.

En svår epidemi som senare kom att kallas spanska sjukan bröt ut efter krigsslutet, och det var direkt relaterad till den krigströtta situationen i Europa. Ca 50 miljoner dog i epidemin.

Och en av de värsta följderna av första världskriget blev det efterföljande andra världskriget, då ytterligare en generation fick sätta livet till.....

Stilstudie på stan

Gjorde en mindre stilstudie på stan i lördags. Det hela började på tåget hem från Nybro kl 22.30. Folket från "skogen" var på väg in till stan o party, vilket innebär Emmaboda och Nybro. Jag hamnar då i den tågvagnen där det inte går att boka platser, den för "pendlarna". Där sitter klasar med gäng redan när jag går på, och fler kommer på med mig...

Reagerade först på en kille som antingen var bonde eller försökte imitera en (vilket han i så fall lyckades bra med!) Han var iklädd följande, trätofflor med gummisula (såna som min mamma har när hon går efter posten) i dem ett par stora fötter som liksom inte fick plats i de små tofflorna. På fötterna hade han tjocka hellyhansen-sockar i blått. Ett par vanliga tråkiga blåjeans, utan någon särskild tvätt eller dylikt. Urtvättad t-shirt och på det tjock flanellskjorta i rött med svarta rutor...o på det lite orakad o alldeles för full....stackars kille! Han hade ölburken i näven men satt nästan o sov på sätet med lite dregel i mungipan. Vad är nöjet i det?



Sen när jag bytte till stadsbuss för att åka hem, så var det ytterligare ett gäng som fick min diskreta uppmärksamhet. Ett gäng klev på vid Stortorget, men inte vilket gäng som helst. Nej det var de sex vännerna, de tre paren i 40-årsåldern som klev på. Samtliga säkert någon form av tjänstemän på landsting eller kommun, skrattar åt varandras skämt. Bor säkert ute i villaförorten,  har barn i tonåren. Perfekta familjer, ser bra ut, luktar gott, är så man vill.....SLÅ! men även bakom fasader finns det innehåll. En av männen, en som säkert såg grymt bra ut när han var yngre, skulle skämta. Skulle imitera någon uteliggare som stått o pinkat på torget vid domkyrkan. Imitationen blev smaklös....o min blick på honom fick honom nästan att bita tungan av sig....vem tror han att han är? Bara för att han lever i den "perfekta" idyllen?


En synnerligen viktig dag!

Idag är en viktig dag, på många sätt! Här kommer tre saker värda att notera!

70 år sen Kristallnatten, natten då nazisterna hade bokbål i Tyskland, skändade ett folk så till den milda grad! Och det händer igen, fast denna gång är det Italien och folkgruppen är romerna. Italienska staten envisas med att "registrera" samtliga romer i landet, varför kan de inte riktigt svara på...gillar inte detta med registrering....kan bli otäckt när man har en ny Mussolini i spetsen, men nu med namnet Berlusconi.



Men över till happy buisness! Det är även dagen då papporna ska firas, FARS dag! Tack pappa, för livet, för att du alltid finns där som en backup, för att du står ut med mina galna påhitt!



Och det är även dagen då Kalmar FF kanske tar sitt första SM-guld! Så lycka till nu grabbar, kör hårt! Ni har det nästan i hamn, nu är det bara att köra gasen i botten! Sen har ni semester och får komma hem till östkusten som KUNGAR!


Mardrömmar

Jag drömmer inte ofta mardrömmar, och när det väl händer så glömmer jag dem ganska snabbt. Men de senaste åren har jag haft en mardröm som återkommer, och obehaget sitter i hela dagen efter. Den började komma då min farfar dog, och jag blev så sjuk så jag blev inlagd för första gången i mitt liv.

Den här mardrömmen förföljer mig. En mardröm där kriget jagar....och den kom inatt igen. Jag minns oftast bara fragment ur den. Det jag minns från inatt är att jag är frusen, det snöar, snöblandat, blött, lerigt, min näsa och mina händer är vita av köld. Jag söker skydd i ett stort armétält, med en liten kamin i mitten, som är så varm så den är orange. Men det hjälper inte. Jag tror att jag är i någon form av flyktingläger, att det är i ett kallt land i Europa, det påminner om dalgången nere vid Potocari, Srebrenica. Jag sitter utanför ett av hundratals tält, vid ett oljefat där det brinner en eld, människor går förbi, de går i trasor, skorna läcker, barn skriker och hemlösa hundar med raggiga pälsar drar förbi mig....jag fryser.

Helt plötsligt ser jag en mynningsflamma från något vapen längre upp i dalgången. På bråkdelen av en sekund så kommer det massor av dödande skott! Det är någon form av kulspruta, det ligger fiender bara några hundra meter bort i skogen....jag reagerar instinktivt, slänger mig ner på marken, ansiktet landar i lera. Jag ser ett barn längre fram få ett skott i ryggen, hör dess skrik och ser hur det faller mot marken, död. Skotten orsakar panik...jag ser mig själv ovanifrån, springa som en idiot genom skogen, känner grenar rispa mitt ansikte, hur leran suger tag om mina skor, hur det svider i halsen för att jag knappt kan andas, så fort springer jag. Jag hör min puls dunka i öronen, vet att fienden ligger hack i häl, att min enda chans är att springa annars dör jag....



Jag ser en gammal rostig bil framme i en glänta, ser min chans. Ökar takten ytterligare, hinner fram, kör som en idiot därifrån. Men jag vet att fienden jagar, att jag måste köra fort annars hinner de ikapp med sina arméjeepar och skjuter ner mig. Helt plötsligt känner jag igen vägen, det är den hemma på öland, hemåt. Jag känner igen samhället hemma, ser hur det ryker från husruinerna, hur människor springer, rafsar med det lilla de får plats med i bilen, kör därifrån...mot vad? Fienden kommer norrifrån, och söderut finns bara vatten, vi kan inte ta oss därifrån. Vi är fast.

Jag hittar någon jag känner liggandes på en gata bortåt det gamla övergivna ålderdomshemmet. Det gapar tomt, fönstren är svarta, de stirrar spöklikt mot mig. Personen är skjuten, jag baxar in vederbörande i bilen, gasar vidare. Vart är jag på väg? Hem förstår jag sen när jag känner igen vägen över alvaret. Bondgården bara någon kilometer öster om samhället står i lågor, jag ser djuren springa vind för våg, hör dem råma i skräck....kör som jag aldrig gjort förut.

Helt plötsligt är det sommar, jag sitter nere hos farmor och farfar i deras trädgård och äter glass. Den ultimata tryggheten, där jag var älskad till den ultimata gränsen. Här, mitt paradis på jorden. Så helt plötsligt hör jag helikoptrar i luften, ser hur de kommer mot oss från nordväst över den klara himlen. Adrenalinet pumpar igång, jag måste hitta skydd, måste gömma mig. De är fiender, jag springer, jagad som om det vore djävulen. Ser mig själv genom en tredje person, ser hur jag irrar omkring i farmor och farfars hus.


Jag hör helikoptrarna svepa över huset, känner hur vibrationerna från dem får huset att skaka, känner skräcken krama mitt hjärta. Hör skotten, hör farmor skrika, hur skriken plötsligt tystnar, de har skjutit farmor. Jag står på en stol bakom en dörr och skakar. Där brukade jag alltid gömma mig när vi lekte kurragömma när vi var små, visste att ingen skulle hitta mig här. Jag hör soldaternas steg i farstun, hur deras kängor klampar tungt, hur deras gevär slår mot kulbanden de har över axlarna. Jag andas så tyst jag kan, min kropp darrar av rädsla. Plötsligt ser jag pappa uppe i trappan med farfars gevär, han ligger och kikar ner i trappan, ser mig, lägger pekfingret över sina läppar för att visa att jag ska vara tyst. Jag nickar svagt, är så in till döden rädd. Men de ser honom, skjuter honom innan han hinner skjuta dem, jag springer skrikande mot honom, känner den brännande smärtan i ryggen när skottet träffar mig....

Det är såna här drömmar som får mig att vakna dyblöt av svett, ångest och panik. Som får mig att vilja ringa hem mitt i natten och prata med mamma och pappa bara för att höra att de lever.

Vad betyder dessa drömmar? Varför slutar de inte att jaga mig? Någon som kan drömtydning?

Världen är räddad



TACK USA för att ni för en gång skull använde hjärnan när ni röstade! Nu kanske vi har en gnutta chans! God bless you Obama!

Alla har inte samma rättigheter....

I Sverige avrättar vi ingen, i Somalia avrättar man barn....en trettonårig flicka blev stenad till döds för drygt en vecka sen...Hon hade berättat för sin far att hon blivit våldtagen av tre män, men när familjen skulle anmäla våldtäkten så blev flickan istället anklagad för otrohet och blev slutligen häktad. Hon dömdes enligt Sharialagstiftning till döden genom stening.

Hon grävdes ner i en grop upp till hakan, sedan började nästan 50 människor att kasta sten på henne, detta inför ca 1000 åskådare. Hon bad om nåd, men fick ingen....efter ett tag så kontrollerade en sjuksköterska om hon var död, men det var hon inte, varpå hon grävdes ner igen, och fler stenar kastades....

Jag är inte troende, men är kristen, med humana värderingar. En del saker har trots allt fastnat, även fast att jag inte var särskilt duktig på konfirmationsläsningen....

Men så här står det i Johannesevangeliets åttonde kapitel "Äktenskapsbryterskan"

Alla gick hem, var och en till sitt, men Jesus gick till Olivberget. Tidigt på morgonen var han tillbaka till templet. Allt folket samlades kring honom, och han satte sig ner och undervisade. De skriftlärda och fariseerna kom då dit med en kvinna som hade ertappats med äktenskapsbrott. De ställde henne framför honom och sade, Mästare, den här kvinnan togs på bar gärning när hon begick äktenskapsbrott. I lagen föreskriver Mose att sådana kvinnor skall stenas. Vad säger du? Detta sade de för att sätta honom på prov och få något att anklaga honom för. Men Jesus böjde sig ner och ritade på marken med fingret. När de envisades med sin fråga, såg han upp och sade: "Den av er som är fri från synd skall kasta första stenen på henne".  Och han böjde sig ner igen och ritade på marken. När de hörde hans svar gick de därifrån en efter en, de äldste först, och han blev ensam kvar med kvinnan framför sig. Jesus såg upp på henne och sade till henne; Kvinna vart tog de vägen? Var det ingen som dömde dig? Hon svarade: "Nej herre" Jesus sade "Inte heller dömer jag dig. Gå nu, och synda inte mer.

Min favoritförfattarinna

När jag var i tidiga tonåren var jag precis galen i hennes böcker, de kunde få mig att drömma mig bort från lilla gråa trista omvärlden.



Danielle Steel, en romanförfattarinna av kiosklitteraturklass ;-) Äventyr, romatik, sex, olyckor, dramtik! Allt du vill ha i en riktig sliskig såpopera, allt behändigt paketerat i bokformat! Till på köpet får du lära dig lite historia!

Boktips:
Zoya
- romantik i första världskrigets skugga, o bolsjevikernas övertagande i Ryssland
Vingar- en cool tjej vill bli pilot, kärlek ställer till trubbel
Brev från Vietnam- tjej blir journalist, hennes pojkvän blir inkallad till kriget i Vietnamn, hon åker dit o rapporterar hem till USA

Listan kan göras lång! Hon har skrivit sedan tidigt 1970-tal, så det har blivit några stycken....ca 70...
http://www.dn.se/DNet/jsp/polopoly.jsp?d=3462&a=846125

Nu har hon även en egen blogg, undrens tid är ännu inte förbi!
http://daniellesteel.net/ 

 

Kanske är jag en sk "Alfahona"?

Såg på kvällens avsnitt av kulturprogrammet "Sverige", där den iranska/svenska komikern Zinat Pirsadeh slog huvudet på spiken så att säga.

Definiering av vad en "Alfahona" är: En kvinna som vet sitt värde, och inte nöjer sig med mindre! Kan ofta uppfattas som påstridiga, kaxiga, okontrollerade och med ett eldigt humör. Oftast har de en utsatt position, blir hårt ansatta av den manliga eliten som är snabba att hugga ner. Men de lever kanske å andra sidan ett mer "sant" liv gentemot sig själva och mot sin omgivning.








Var hälsad, du har kommit till....

- Vatikanstatens växel för klagomål på Helgon. För att kunna hjälpa dig snabbare så ber vi dig att förklara ditt ärende, var god tala in det efter tonen så kopplas du vidare.
- Jag har klagomål gentemot St......för han/hon hjälper inte mig enligt den överenskommelse vi har.
- Ditt samtal kopplas nu vidare, du har plats nr 200 i kön. Beräknad väntetid, 200 år.  


 

Tyckte denna lilla fars var så kul! Hörde den på radion nu på morgonen! De raljerade över att det finns vissa som kan helgonförklaras inom sin livstid, för att de har tillräckligt med pengar. Medan andra får vänta till långt efter att döden infunnit sig. Och på vilka grunder helgonförklaras personer? Handlar det inte bara om politik och makt, fast på en annan nivå?

Apropå Allhelgonahelgen....

 

Fördomar om rödhåriga

Jag och vännen E var ute och röjde på danspalatset Sandra igår kväll, det var riktigt kul, träffade på en del sköna snubbar om man så säger ;-)

Jag och E hann inte längre än till baren förrän ett gäng på 4 glada grabbar dök på oss. Det var inte tal om något finlir från någon av dem, inte när de stötte på mig i alla fall. E lindade de in med lite mer "bomull" och sa inte rent ut vad de ville, men jag brukar ju vara ganska rakt på sak, och fick ett rakt svar tillbaka, de ville ha sig ett ligg, en rejäl dust i sänghalmen helt enkelt, och de trodde att jag var tjejen för detta! Haha! Fatta om jag garvade! En av dem var extra "på", tjatade på om detta ett bra tag! Han var faktiskt ganska rolig, och duktig på att ge fina komplimanger. Han sa "med det utseendet så fattar jag om du dissar mig, du kan ju få vilken kille som helst på fall"  "Tror du?" blev mitt paffa svar, "ja du verkar så kaxig och självsäker"

"Att du då vågar vara så rakt på sak då?" blir min motfråga. Han svarar "jo men det finns bara två alternativ, antingen så hade du slagit mig på käften, krossat diverse intima delar, eller så hade du gjort som du gör nu, skrattat och snackat vidare!" "Vad tror du egentligen om mig?"frågar jag tillbaka. "Ja du är ju rödhårig, går i svarta höga stövlar, du är säkert en jävel i sängen" Jag skrattar ännu mer till svar! Men som sagt, så hade de tydligen inte sagt till min vän E, hon behandlades mer med silkesvantar.

Varifrån kommer dessa fördomar? I mitt fall att det röda håret är detsamma som vilddjur....jag har ju ett jäkla humör, vet vad jag vill och låter mig inte köras med. Men det är inte detsamma som att jag är en kallhjärtad typ som raggar upp första bästa potentiella offer för att tillfredställa mina lustar....




Fridas filmtips!

Har du inte sett "Babel"? Gör det! Såg den igår kväll, och det var en sån där film som man kommer att komma ihåg länge efter....en film som inte försvinner i mängden. En sällsam film skulle jag vilja kalla den.



Handlar om fyra historier i en, ett winchester-gevär som får konsekvenser för människor på fyra olika platser i världen. Först förstår man inte hur det hänger ihop, men sen klarnar det....får mig att tänka att så lite kan påverka så många. Att man bör tänka igenom sina val, för det kan få konsekvenser för fler än bara en själv.



Filmen var vackert filmad, människorna starkt porträtterade. Och musiken....lyssnar på den nu, den får mig att segla till Marocko, Japan och Mexiko i mina dagdrömmar. Sök reda på Gustavo Santaolalla, Nortec Collective, Los Tucanes de Tijuana m.fl.


RSS 2.0